Gråta ut?

"Det är bra med båda nu. Men det känns som om jag har varit så upptagen med att sitta med dem, hålla deras hand, ta hand om dem att jag inte vet var jag är. Asså, hur jag ska göra. Ingen håller min hand liksom, ingen låter mig gråta i deras famn. Känns så dumt att fråga, 'Får jag gråta lite på din axel?' Njaa."

Sånthär tycker jag är svårt, att visa öppet att man är ledsen.
När jag satt och höll Therese's hand och jag försökte lugna henne kunde hon inte sluta hyperventilera. Jag fick panik och började gråta och frågade med desperation i rösten, "Hur ska jag göra Pelle?! Hon blir inte bättre, hur ska jag göra?!" Jag grät hysteriskt och Pelle bara kramade om mig och vaggade med medan jag grät ut allt som jag inte hade vågat släppa ut, grät ut all förtvivlan om att jag inte kunde få dem att må bra igen. Någon tröstade mig... och jag kunde inte sluta gråta. När jag sedan satte mig runt bordet alla som hade varit med var vid och pratade så bara stirrade jag ut genom fönstret. Numb, utmattad. En klasskompis Ronja satt bredvid och smekte mitt hår och viskade; "Du behöver inte vara så stark Louise, du måste tillåta dig själv att släppa ut allt. Tillåta digsjälv att vara ledsen." När jag hörde de orden och faktiskt förstod att hon förstod mig så brast det igen. Alla satt tysta och jag bara grät sönder, utan att bry mig om att de hörde eller såg mig.
Matilda Klitte kom och sa att Therese hade frågat efter mig och Matilda sa att om jag inte orkade så kunde hon säga att jag redan hade somnat, men det är klart att jag ställer upp. Sån är jag.. Therese riktigt sträckte sig efter mig när jag sa att jag va i rummet. Jag la mig bredvid henne och höll hennes hand, man märkte tydligt att hon blev lugnare, att hon mådde bättre för jag kom. Snart somnade hon och det var skönt att se att hon äntligen kunde hämta lite nya krafter. Det var skönt för mig att se att det jag gjorde hjälpte. Det fick mig att våga slappna av lite.
Vi som på ett eller annat sätt hade varit med rullade ut sovsäckar på golvet i matsalen (där vi hade suttit och pratat och andats ut) och sov där. Jag låg bredvid Ronja och somnade medan han smekte min panna och mitt hår. Skönt att ha dig nära vännen! Puss


Kräftskiva och Vemmentorp

Morgon morgon! Sovit gott? Jag har drömt mardrömmar, men det orkar jag inte gå in på.
Gick hem tidigare från kräftskivan, det var ju trots allt bara grannen och då är det inte så långt att gå med andra ord. Supertrevlig kväll och tack för det, jag behövde lite distrahering. Någroa kräftor var goda och några var gråa äckliga. Säkert sånna ommärkta förpackningar som vi har köpt. Vitlöksbröd och pastasallad med bacon sallad och solrosfrön i. Cider och päronsoda, överglada människor och hopp-o-studs dans!

Vemmentorp gick ut på att besöka tre olika biotoper, som jag tidigare har berättat. Nog besökte vi dem allt, men ooj! så mycket det var att göra som man inte fattade hur mycket det egentligen innebar. Vi samlade växter, mätte skicktdjup, samlade nedbrytare, svamp och insekter. Insekterna satte vi i frysen så de dog, annars är det ganska jobbigt att artbestämma. ^^ Artbestämningen (namnet avslöjar handlingen) tog längst tid, var jobbigast och tråkigast. Jag har flera massa sidor där jag bara har skrivit artnamn på både svenska och latin. Jag tyckte nog att den roligaste biotopen var myren, de karga men ändå artrika området förstummar åskådaren och det gör mig lycklig att bara sitta och titta på stillheten. Well, jag har varit i alla tre biotoperna många gånger när jag följt med pappa och jaga, dessutom bor jag i skogsbiotopen, så det var väl inte sådär magiskt som det var för vissa andra. Hahaha, den vinnande kommentaren sades på tisdagen innan vi var iväg och löd: "Det ska bli roligt att få se hur en skog ser ut." Haha, är det stadsbor i min klass eller?! :D Ajja, hon är lite allmänt stadsboaktig i övriga sammahang med, så jag var inte särskillt förvånad ändå, haha.
Tävlingarna den sista heldagen tyckte jag var superroliga! Den roligaste var att man skulle slå två domminobrickor, var båda vita så fick man dra på sig mössa, halsduk och mössar för att sedan försöka äta ett 200g choklad med bestick. Under tiden slår de andra i laget dominobrickorna och om två vita slås måste man byta. Man tävlar naturligtvis mot andra lag, så man får klä på sig och äta snabbt! Haha, jag fick ingen choklad på hela tiden, men när det va ungefär 1/3 kvar blev det min tur vilket slutade med att jag hade fyra lager choklad i munnen + en störig tandställning och skrattade samtidigt. Det var helt tjockt i munnen och utanför med choklad jättelänge efter vi hade vunnit. Lägg märket till att vi vann.
Jadå, roligt har jag haft, helt klart! Lite sömn, kidnappning av säng (hahahaha), tinade skogssniglar, pillande i mysigt hår och hemlagad mat till 50 pers.
Jag ska till David idag, åker vid fyra och ska ta olika tåg ner till Lund. Mysigt trevligt ska det bli. Han är lite förkyld och varnade mig att hans skulle vara trött och kanske lite slö. Men hehe, jag ska nog få liv i honom. :) Filmtittning och pianolektioner står på schemat, samt övernattning för första gången.
Nu ska jag se på film, fick en med Cosmopolitan som pappa tröstköpte till mig igår. Alla mina ex heter den, skriver mer sen hur den är och var. :) Puss

Nu är jag hemma igen

Hejsan alla läsare!
Jag måste bara säga att det har varit sjukt roligt att vara i Vemmentorp! Vi har varit i tre olika biotoper, lärt oss massor och lekt tillsammans. Måste säga att jag har hittat jättemånga bra, underbara vänner. <3 hjärta på er!
Inatt fick en klasskompis en allergisk chock och jag + två andra tjejer vakade och försökte få henne att må så bra som möjligt. Hon höll min hand och det är jag så glad över att jag fick göra, vi ville bara vara där för dig Sofia. För mig är det fortfarande en chock att allt har hänt och jag är kanske inte så uppåt som  jag önskade vara. Dessutom fick en annan tjej en panikattack av händerlerna och var nära på att svimma. Jag fungerar som så att jag vill att mina nära och kära ska ha det bra innan jag kan ta itu med mig själv, så jag har väl inte riktigt hunnit smälta det. Jag känner bara nu medan jag skriver att tårarna kommer..
Jag hoppas innerligt att ni mår bra och att ni vet att alla vi som var med er tänker på er och vill att ni ska må bra så snart som bara är möjligt.
Guud, skrivterapi på högsta nivå idag..
Jag kan inte skriva mer för jag ska egentligen gå bort till grannen för att vara med på kräftskiva. Så jag berättar mer sedan, kvalite före kvantitet, right? Well, om ni ser mig. Ge mig en kram. Puss

Snart åker jag!

Well.. Nu sitter jag på skolan, aldeles för tidigt.. Hela två timmar, men det går ändå även om jag slumrar till lite då och då. Det beror på att jag inte kunde ta mig hit senare, men det kanske ni förstår. :) Hur som helst ska vi samlas typ halv tio och sen åker vid tio med buss härifrån Helsingborg till lilla Vemmentorp. Sova inne i logementliknande byggnader två nätter och sova ute i tält en natt. Det ska bli askalasroligt men antagligen blött och mycket insamling av växter och djur. Rita rutor och skriva maaaassor med anteckningar. Nu ska jag inte tråka med er längre. Ska gå! Puss! 

The sun sets

The sun sets outside and all the creatures of the forest will soon dare to move. A tiny mouse or maybe a dear. Soon the leafy treetops will swiftly change into gold and acorns will decorate the margin of the road. Trace of newly awakened life will soon vanish and replaced by a drowsy, slumberly, bracing sleep. In the embrace of the different shades of warm red and gold the forest begins its hibernation, and in a short while it freeze, just like that time, a year ago.



Mot Vemmentorp imorgon

Imorgon ska jag och alla tvåor i skolan åka till Vemmentorp. Det är ett ställe utanför Örkelljunga där vi ska ha vår exkrotion, dvs vår systemekologiska undersökning av skog, myr och insjö. Vi ska alltså leta insekter och växter, pH värde och andra invecklade saker. Vi åker från Helsingborg vid tiotiden imorgon och kommer hem under dagen på lördag. Det ska bli sjukt roligt, men även mycket seriöst arbete. Hoppas jag iallafall. 
Nu sitter jag på min säng helt omringad av kläder, plåster, anteckningblock, vantar och underställ + mycket mycket mera. Jag trodde det skulle bli asmycket mer. Men det kanske det blir när jag har bakat klart. Hehe.. Det bakade var tydligen otroligt obligatoriskt. Nu ska jag fortsätta att packa ner och sedan inleda bakningen. Puss

Min namnsdag idag

Jag glömde säga att det är min namsdag idag. Säg grattis till mig! :)
Nu ska jag sova, det är en lång dag med systemekologi och packning imorgon.
Puss!

En underbar heldag i Helsingborg

Idag har jag varit borta hela dagen, komhem för ganska exakt en halvtimme sedan. Jag har varit i skolan och pluggat ekologi så det stod härliga till. Det är faktisk asroligt, men dock invecklat. Alla tvåor ( jag är tvåa nu, hehe ) ska åka till ett ställe som heter Vemmentorp där vi ska sova i tre nätter, undersöka olika biotoper och sedan skriva en tjock rapport på det. Biotoperna vi ska gå lös på är skog, myr och insjö vilket tydligen finns där vi ska campa. Det är bara imorgon kvar, sen bär det av mot okänt territorium..

Vid tre hälsade David på, lite smått vilsen men det gick bra ändå. Kvart över gick vi ner mot stan och bara mös. Uppför alla trapporna till kärnan och det satt vi länge och tittade på utiskten, kysstes och försökte undvika nyfikna blickar. Efter ett tag fick man sluta bry sig att folk stirrade och småungar sprang förbi såmycket de bara orkade. Ajja, vi gick ner till stranden och satt på en bänk nära vågskvalpet. Supermysig stämning och jag kände att jag hade kunnat sitta där forever. Well, vi satt där länge, pratade, mös och blev stirrade på igen, denna gången av gamla gubbar som inte hade något bättre för sig. Jag tog lite söta bilder med. Jag trivs med att du är min och jag är din. Så vill jag att det ska vara. Länge.




Lyckad helg minsann

Det har varit en sån underbar helg så jag måste bara berätta!
I fredag var första dagen i skolan och det va jätteroligt att träffa alla igen, det som mest berörde mig ver en kommentar som löd ungefär: "Jag har verkligen saknat dig Louise, du är alltid så glad. Du sprider glädje!" Kan man annat än att bli ännu gladare? Tack för det sötnos! Men guud vad allt startade upp fort, läsa 50 sidor ekologi och friluftsliv tills på onsdag. Ajja, det går fort att läsa men ändå.
På kvällen åkte jag och familjen till min faster för att fira henne, alltid lika trevligt att träffa alla på den sidan släkten. Mina kusinen var där och the Mrs till en av dem ska få barn i vinter så det ska bli superkul att följa. Utökning på frammarch!



Detta är som ni kanske förstår min faster. Jag kunde inte hålla mig för skratt, pappa helt fulade sig när han tog kortet. Lena är kanske lite mer van sedan han va liten så hon kunde tygla sig lite bättre. Hahaha, du är så söt lilla faster!











Igår (lördag) så hade grannen 40 årsfest och vi var såklart bjudna. Stor fest med hur mycket folk som helst. Det var knappt så man kunde röra sig utan att stöta till någon, så det slutade med att jag satte mig i en av sofforna och spelade ett tärningsspel med några danska killar. Såklart skulle man räkna och ha sig, på danska! Suck säger jag bara, det är supersvårt! Förstår dom inte att man ska säga det största först och inte entalen. Jaja, jag fick knäm på det tillslut.

Idag sov jag lääänge, natten blev ganska lång ändå. När jag gick förbi tv:n satt mamma redan bänkad och tittade på basketfinalen mellan USA och Spanien. Hur spännande som helst och shiet va duktiga amerikanerna är och såklart vann dem. Grattis till guldet!
När jag sedan hade parkerat i sängen en stund smsade emelie och jag körde ner till henne. Satt och pratade, hon hjälpte mig med denna bloggen och jag underhöll henne under tiden. Jag försökte faktiskt lära mig lite under tiden och kanske, mycket eventuellt har något fasnat. Tack så otroligt supermycket gumman!
Nu har jag precis duschat och tittat på Bones. Bones är en bra serie faktiskt, annars brukar det alltid vara samma gamla polisvisa men denna är bra. På tal om bra tv serier.. När tjutton börjar Grey's anatomy igen?! Jag längtar och har längtat länge. Men nu ska jag minsann sova. Sov gott på er! Puss

Hello there

Nu minsann har jag skaffat en ny blogg, en nystart. Och jag lovar att jag inte ska ta bort alla bilder jag äger och har senare.. Just nu är jag hemma hos emelie i perstorp. Trevligt trevligt! Ajja.

För er som inte känner mig; Jag är en sjuttonårig tjej som nyss börjat andra året på Naturrhumanistiska gymnasiet i Helsingbrog city. Jag älskar stadslivet men lever lantliv mitt ute i skogen i Perstorp. Jag har inga syskon men vi har tre hundar vilket pappa tycker är likabra det. Jag har nyss träffat en underbar kille via min träning som heter David och bor nere i Lund. Mycket pendling framöver! Undrar ni mer så fråga! Puss


RSS 2.0